Què li passa al PSOE amb Torre de la Sal?

Ahir al Senat a Madrid vam viure una jornada que haguera pogut ser molt positiva per a les inspiracions dels nostres veïns i veïnes del poblat mariner de Torre de la Sal. Dic que haguera pogut ser i no ha sigut, perquè malauradament no ha prosperat la proposició de llei que apostava per modificar la llei de costes.


Una proposició de llei que ha estat presentada pel Partit Popular i ha comptat amb l’abstenció de partits com el Partit Nacionalista Basc o Esquerra Republicana, degut a la poca ambició d’aquesta, o el vot en contra del Partit Socialista que, si haguera volgut, podia presentar esmenes per millorar-la. No ha estat així, mostrant novament el menyspreu dels socialistes envers en nostre territori.


L’argumentari del senador popular al faristol del Senat, ha deixat molt a desitjar, ja que m’agradaria recordar-los que, també ells, com el PSOE, han estat al llarg de molts anys al front del Ministeri de Transició Ecològica, i res van fer per modificar la Llei de Costes. Han mostrat novament una gran demagògia, ja que si creuen que hi ha possibles actors urbanístics darrere dels interessos per enderrocar el tradicional poblat mariner, tampoc van fer res quan estaven als diferents governs. És més, al capdavant del govern de l’Estat van promoure que s’iniciara i finalment explotara la bombolla urbanística de fa 15 anys, donant llicències urbanístiques a l’especulació del gran capital.


Des d’Units pel Poble-Compromís a Cabanes hem volgut estar al senat, per mostrar de nou tot el nostre suport al veïnat de torre de la sal davant de totes i cadascuna de les agressions que estan patint per part del Ministeri de transició ecològica del govern de l’Estat.


S’ha de modificar d’una vegada per totes la llei de Costes, i cal fer-ho entre altres coses per salvar els habitatges de tota la gent del nostre poble, la gent de Torre de la Sal que al llarg de tota la vida han viscut allí.


Jo voldria fer una pregunta molt simple: quin interés hi ha en enderrocar un tradicional poble mariner d’unes 50 vivendes? Potser hi ha un interés urbanístic darrere perquè es puguen construir grans presons de formigó a primera línia? El neoliberalisme especulatiu que tant estem sofrint de nord a sud del nostre país, es veurà novament aturat per la força de la nostra gent empoderada en la defensa del nostre territori. A Compromís estarem treballant des de les institucions, sempre al costat del veïnat reivindicant un model sostenible a ca nostra, una nova partió en la línia marítima, i una lluita eficaç en contra de la regressió del litoral marítim, perquè d’una vegada per totes acabe aquest malson.


David Casanova

Portaveu i regidor d’Units pel Poble-Compromís Cabanes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s