Renovables si però amb respecte

Des d’Units pel Poble-Compromís Cabanes ja vam preguntar al Plenari de desembre, quines notícies tenia l’equip de govern sobre la intenció d’algunes empreses en instal·lar mega parcs de fotovoltaiques al nostre terme municipal. Des del nostre grup municipal creiem que és necessària la transició a les energies renovables, però aquesta transició en cap cas ha de ser destruint el nostre territori. Considerem des del punt de vista mediambiental, i en la línia de lluitar contra el canvi climàtic, l’aposta d’acabar amb les energies fòssils que afecten de manera negativa al nostre planeta. El canvi que trasbalsarà de manera definitiva les nostres vides i el nostre territori, ha arribat ràpidament per canviar-ho tot, i s’engega una nova partida d’interessos capitalistes i especulatius que ens pot fer canviar per sempre.

Volem energies verdes i respectuoses amb el nostre entorn, però implantades amb seny i lluny de l’especulació que sempre ve acompanyada d’aquests fons d’inversions, que veient l’encariment a l’hora d’invertir en millores necessàries per a continuar la seua producció de matèries primeres com el petroli, les petrolieres estan centrant les seues inversions en altres coses: centrals hidroelèctriques, camps immensos de plaques fotovoltaiques, etc., canvien les seues prioritats a una nova font d’ingressos.

Però la pregunta que cal fer-se és simple: necessitem tota aquesta producció d’energia? Si i no. La qüestió és més complexa del que pareix, i és necessari obrir un debat on poder exposar totes aquestes qüestions que marcaran en el nostre futur i el dels nostres pobles.

Des de Compromís creiem que hem d’apostar per energies verdes, però no a qualsevol preu, i encapçalarem aquest missatge per tractar d’aconseguir una sostenibilitat entre els interessos dels nostres veïns i veïnes, i del nostre territori.

David Casanova

Portaveu Units pel Poble-Compromis Cabanes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s