Feixistes!

Ni són nostàlgics del franquisme ací, ni republicans enfadats als Estats Units, són feixistes, feixistes amb totes les lletres. I davant del feixisme sols ens queda una cosa, lluitar, lluitar i lluitar. Massa anys aguantant que una part de la premsa, la mateixa que blanqueja i minimitza els actes vandàlics i eixides de to de l’extrema dreta, ens diga nazis als qui creiem amb el Dret a Decidir dels pobles, les qui creiem que és el poble qui ha de decidir el seu futur amb llibertat. Anys fugint de la violència policial a manifestacions pacífiques o referèndums justos, mentre els borjamaris dels barris rics de Madrid tenen carta blanca en mig d’una pandèmia mortal. O els d’ahir a Washington, vàndals armats, nazis violents trencant finestres per entrar al capitoli dels Estats Units per impedir que es faça efectiu el que els americans i americanes han decidit democràticament.

Fa quasi cent anys, a la propera Alemanya, un llunàtic polític populista anomenat Adolf Hitler, apuntava el cap a la graella política del Reichstag (actualment Bundestag), encapçalant el partit hitlerià. La premsa alemanya de l’època s’ho va agafar a rissa, pensant que no arribaria gaire lluny. Van banalitzar de tal manera el seu discurs populista i ple d’odi, que quant van voler adonar-se’n, ja era massa tard.

Vuitanta-cinc anys després, a la primera potència mundial, bressol del capitalisme, el showman, fatxenda i populista Donald Trump, guanyava les primàries republicanes. El final és del tot conegut. Recordeu el missatge de l’extrema dreta a l’Estat espanyol? “la ilegitimitat d’un govern elegit democràticament”. Tots els feixistes segueixen el mateix discurs de descrèdit.

No tot el món té el mateix poder ja no sols de convicció, sinó de fer arribar el seu missatge a tants milions de persones, com ho pot fer el president dels Estats Units d’Amèrica. La llibertat d’expressió és un dret, però també ho és que xarxes socials com Twitter (preferida de Trump) qualifique de mentida els tuits, o fins i tot que bloqueja el compte de tot un president dels EUA com ha ocorregut aquesta darrera nit. Cal anar amb molt de compte del que es diu, perquè milers de persones descontentes amb la vida en general, poden ser perilloses. Tot açò va dirigit no sols cap als americans, també cap a tots eixos països amb líders demagogs, populistes i mentiders com Brasil (Bolsonaro), França (Le Pen) o Espanya (Abascal).

David Casanova

Portaveu Units pel Poble-Compromís

Membre Decidim-CN

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s