La ruïna per a Cabanes

Anys després de les especulacions immobiliàries d’aquells que van voler fer caixa de la situació, i que van ser els aritífex de que la crisi del 2008 a l’Estat espanyol fora molt més dura que altres llocs. Anys després que el Partit Popular convertira en algo propi qualsevol cosa que tinguera que vore amb el progrés sostenible del país, i destruir tot allò que li molestara per embutxacar-se indecents quantitats de diners. No sols ho dic jo, també un jutge. Doncs això, anys després, exactament 14 anys després de que el PP de Cabanes, amb el suport del PSOE, aprovaren la construcció d’una dessaladora, estem patint aquelles ruïnoses gestions.

Això sí, no dubte que aquells i aquelles que ens han portat a una possible ruïna económica, en el cas de que el govern de l’Estat no es faça responsable dels milions d’euros del cost de la dessaladora, dormen tranquils, sense demanar disculpes per la seua nefasta gestió al front del consistori de Cabanes. Permitiu-me que puga indignar-me, no és per a menys. I es que mentres que l’Ajuntament de Moncofa (Plana Baixa) va cedir 29.000m2 de terreny agrícola a 6 kilòmetres de la costa, amb barreres com l’AP7 o la via del tren, l’Ajuntament de Cabanes va cedir 43.000m2 de terreny urbanitzable, concretament d’un terreny que formava part d’un PAI, a 600 metres de la costa i lliure de qualsevol barrera. Doncs escolteu bé, mentres que Moncofa ve exigir rebre una indemnització pels terrenys, Cabanes no va exigir res a canvi. El PP dins dels seu món de fantasia, o pot ser d’ignorancia, me decante per la segona, creia que a Cabanes sobraven els diners. Moncofa va rebre 400.000€ pels terrenys agrícoles, Cabanes va poder rebre més d’1 milió pels seus terrenys urbanitzables, i va acabar reben 0€. Fer front a la despesa de la construcció d’eixa dessaladora, la qual els genis d’aleshores pensavensufragar-la gràcies a les més de les 100.000 persones que anaven a vindre a viure a les seues colossals megacontruccions de presons de formigó, pot suposar la ruïna per als pressupostos d’un consistori com el nostre que ascendeixen al voltan de 3 milions d’euros, menys d’una cinquena part del cost de construcció de la dessaladora.

Dessaladora de Cabanes

A partir d’ara és moment de mirar cap al futur, i és per això que el darrer mes vam presentar una moció per exigir al govern de l’Estat que es faça càrrec de les despeses de construcció de la dessaladora. Des d’Units pel Poble-Compromis anem a lluitar perquè Cabanes i la Ribera no paguen les conseqüències de les males gestions del passat.

David Casanova, Portaveu d’Units pel Poble-Compromis a Cabanes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s