Cabanes i la Ribera

Han passat uns dies des dels decebedors resultats que vam aconseguir el darrer diumenge a Cabanes. Han estat uns dies en els quals he pensat moltíssim en allò que ha passat. Li he donat voltes i més voltes pensant el perquè vam perdre un regidor respecte al 2015. Sempre hem pensat (i no anàvem errats del tot) que a un poble es vota en clau municipal, i en un percentatge important, així és. Però en aquestes darreres eleccions, un conjunt de circumstàncies han donat la majoria al PSPV. Doncs enhorabona, però pense que les majories no són bones, d’alguna manera t’aparten de la realitat encara que siga de manera inconscient. El PSOE tant en l’àmbit estatal com en l’àmbit nacional, està en línia ascendent, intractables, i a Cabanes no ha sigut diferent. La caiguda de la dreta també ha propiciat que passara, mai en la història de Cabanes s’han aconseguit uns resultats per a l’esquerra de 9 regidors a 2. Veurem…

Un altre factor no menys important és que no sóc natural de Cabanes, i això també pesa. Però pense que independentment del lloc de procedència de cadascú, el que conta és el sentiment de pertinença, les ganes de treballar, aportar i identificar-te en un poble que no és el teu però que és el que tan fet estimar després de viure més d’una dècada.

Ara tinc 4 anys al davant per a demostrar tot el que puc aportar a Cabanes, el poble de la meua parella, de les meues filles i el meu també. El poble pel que he fet un pas endavant i he volgut participar d’una vida política que poques vegades et porta alegries i sí moltes crítiques i algunes decepcions. En aquesta darrera legislatura són moltes les coses bones que s’han fet des de les regidories controlades per Units; Inversions en educació, dinamització d’esdeveniments populars, recuperació de patrimoni, formació, etc., El poble ha fet un salt qualitatiu important i és per això que no ens mereixíem perdre un regidor. Estem decebuts de no poder repetir els històrics resultats de fa quatre anys. Continuem creient que teníem una llista de persones valentes, treballadores i decidides, però la democràcia i la política son així.

No hem sabut vendre bé tot allò que hem fet i ens ha passat factura. Potser no som tan populars, potser. La gestió municipal és això, gestió municipal, però també política, molta política. I com va dir un Joan Fuster al que admire molt, “Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres”. A Cabanes, com també en moltes més poblacions del país, Compromís no ha aconseguit els resultats esperats, tampoc en les darreres eleccions a les Corts valencianes. Hem de fer una enorme reflexió, hem de tornar a ser aquell partit que tan bé vam saber arribar a la ciutadania, des del valencianisme, verd i progressista.

Pel que fa a nosaltres, sols ens queda treballar des de l’oposició per continuar apostant per eixe Cabanes que volem, un poble valent, alegre i combatiu que siga tot un referent a la nostra comarca.

Entre Sole i jo anem a sumar l’experiència institucional de Sole amb la meua il·lusió. Entre Sole i jo anem a sumar la seua il·lusió i la meua experiència en l’activisme polític. Entre Sole i jo anem a sumar i mai a restar. Entre Sole i jo anem a fer una oposició, constructiva, responsable i valenta. No ens deixarem dur per l’autocomplaença, això mai. Ara a tornar a començar, com aquell 2011 que ens vam estrenar a l’ajuntament i Carles i Diego van fer aquella magnífica tasca d’oposició, de fet van ser els únics que van fer qualsevol tasca d’oposició. Carles i Diego seran en aquests 4 anys, el mirall on fixar-nos. Perquè recordeu una cosa, nosaltres som el vot valent, el vot d’aquelles persones que no s’amaguen en dir que són d’Units pel Poble. El d’aquelles persones que volen continuar amb eixe Cabanes en el qual fa 3 anys va tornar a eixir el sol després de 20 anys de foscors.

David Casanova

Grup municipal

Units pel Poble-Compromís

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s