Diumenge ens juguem el futur. #Imparables

Que novament es torne a parlar sobre el finançament valencià a la campanya electoral és sinònim de què no ha servit de res tots aquestos anys d’aferrar-se a la voluntat d’uns quants d’ofrenar noves glòries a Espanya.

He seguit amb antenció tots i cadascun dels debats televisius que han fet els candidats i les candidates a les Corts, Congrés i Senat, i l’únic partit que ha parlat en clau valenciana ha segut Compromis. Torne ha repetir, Compromis ha segut la única formació que ha volgut posar d’amunt la taula, la realitat del poble valencià.

I és que segons l’informe d’exclusió i desenvolupament social publicat per la fundació Foessa l’any 2014, el País Valencià ocupava el lloc número vuit de les regions de l’Estat amb les rendes més baixes i la taxa de pobresa arribava a l’escandalosa xifra del 31,07% de la població. Quant Compromis va arribar al govern l’any 2015, es va trobar un país trencat, un país desfet per la mala gestió i la corrupció del Partit Popular.

I a tot açò hi ha que sumar-li que l’Estat espanyol ens ha maltractat, sistemàticament i de manera continuada, les darreres dècades. I és què cada any les valencianes i els valencians deixem de rebre per part de l’estat aproximadament uns 6.000 milions d’euros, una xifra que fa posar els pèls de punta. Imagineu-vos tot el treball que podríem crear amb aquests diners o com podríem millorar la nostra sanitat pública, construir més centres hospitalaris o rebaixar les llistes d’espera. Fins i tot podríem aconseguir que els nostres fills deixaren d’una vegada per totes d’estudiar en barracons! Com podrien canviar les coses si simplement ens adonarem que tots aquests anys d’ofrenar a un Estat, que ens ha menyspreat sistemàticament, no ha servit de res.

Som el darrer territori de tot l’Estat quant a finançament i això és un fet que no deuríem passar per alt. La gent deuria saber que quan el posen en una llista d’espera de sis mesos per a fer-se una ressonància magnètica perquè té problemes al genoll, és a causa de l’infrafinançament. Doncs a pesar de tot açò, personatges com Santiago Abascal, encara tenen l’osadia de vindre a València, i davant d’una enorme massa de gent que sols veu banderes i poc més, dir que hem de tornar a ofrenar noves glòries a Espanya. D’on collons les hem d’ofrenar les noves glòries, si ja hem ofrenat tot el què teníem? Veient els darrers debats a la televisió pública valenciana, (la mateixa que vol tancar Toni Cantó, no perquè crega que no és necessària, simplement per una estratègia d’enfrontament i crear crispació entre pobles per amagar les seues vergonyes), el Partit Popular i Ciutadans sols saben parlar en clau espanyola, obviant la nostra realitat. Els mateixos i les mateixes que es consideren molt valencians i valencianes, però que creuen que la llengua pròpia del poble valencià no és prou important per utilitzar-la en un debat televisiu. Els mateixos i les mateixes que després d’anys i anys de servei als partits PSOE-PP-Cs, els envien a Brussel•les a una retirada daurada a canvi de 8 mil euros mensuals, ha votar en contra de la citricultura valenciana.

Doncs NO, eixos partits no ens representen, perquè polítics com Jordi Sebastià a Bruseles, Carles Mulet al Senat, Marta Sorlí al Congrés i molts més com ells i elles, han treballat de valent pel poble i per al poble valencià, i han de continuar fent-ho per continuar amb el canvi engegat fa ara 4 anys. Per cert, al debat de candidats i candidates d’ahir a la televisió pública, va quedar clar que Mònica Oltra ha de ser la propera presidenta de la Generalitat. Em va agradar molt també Dalmau i em va decepcionar moltíssim el poc nivell que va oferir Ximo Puig, espès, poca traça i amb poca credibilitat. Bonig el de sempre i de Cantó millor no parlar. On s’ha posat el pobre xic amb tan poc de nivell?.

David Casanova

@dbenlloch #Imparables

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s