Volem l’acord a Cabanes

VOLEM L’ACORD A CABANES 

  Al setembre de 2012 Estrella Borrás va accedir a l’alcaldia de Cabanes després de la renúncia de l’anterior alcalde, Paco Artola, i a les eleccions municipals del maig de l’any passat, la llista que ella encapçalava, va ser la més votada, però sense aconseguir la majoria absoluta inclús amb el suport de Ciutadans.

  Després de setmanes de negociacions, el PSPV i Units pel Poble – Compromís no van poder arribar a un acord per governar conjuntament el consistori municipal i d’aquesta manera Estrella Borrás es va convertir novament en batllessa de Cabanes gràcies als 4 regidors del PP, envers els 3 d’Units i els 3 del PSPV, els quals hagueren sumat majoria.

 El declivi del PP al País Valencià no ha passat de llarg per Cabanes sinó que s’ha quedat, i de quina manera! El PP ha demostrat dia rere dia les seues polítiques clientelars d’amiguismes i la seua corrupció contínua a tots els nivells i en totes les seues vessants. Les irregularitats a l’Ajuntament durant aquesta legislatura, i també en les darreres, han sigut nombroses segons l’oposició i la fiscalia. Un dels casos de corrupció més vergonyosos dels darrers anys el va destapar Carles Mulet amb el cas de les contractacions externes. I és que estan imputats els darrers tres alcaldes populars, Artemio Siurana, Paco Artola i Estrella Borrás, a més de l’arquitecte municipal i exregidor popular de Benicàssim Rubén Bellido i el soci d’aquest, Juan Antonio Juncos, per les contractacions externes de l’ajuntament al despatx del soci de l’arquitecte municipal. Contractes que superen àmpliament els 200.000 €. 

 Fa unes setmanes la portaveu socialista Virginia Martí va presentar també una denúncia a la fiscalia de Castelló contra Estrella Borrás al·legant presumpta prevaricació en l’adjudicació dels contractes de neteja de les platges. Segons els socialistes, l’alcaldessa va arribar a fraccionar dos contractes fins el límit legal de 18.000€ i així poder adjudicar-los a empreses amigues.

 El mateix dia que Estrella va presentar la dimissió, el grup municipal Units pel Poble – Compromís va traslladar al ple una proposta per rebaixar un 50% el sou d’aquesta, que passaria a cobrar 1.200 € mensuals degut a la deixadesa de funcions i una gestió irresponsable ja que, en el que portem d’any, l’equip de govern encara no ha sigut capaç de presentar els pressupostos per a aquest 2016, deixant una evident paràlisi de les gestions municipals.

 Tenim una oportunitat única de canviar les coses i fins i tot d’anar units, agafats de la mà amb la majoria d’Ajuntaments progressistes de la Plana de l’Arc i demanar un millor finançament també per als nostres pobles. Perquè junts sumem més i ens fa millors!

 Les sigles són pràcticament secundàries a nivell local, i l’exemple clar el podem trobar al consistori veí de Bell-lloc, on més de la meitat dels regidors de l’equip de govern són independents, sense cap afiliació al partit al qual representen i amb una ideologia d’esquerres molt diversa. El realment important és reparar la ferida de mort que té el poble de Cabanes després de tants anys de desgoverns populars. Cal aconseguir formar un govern d’entesa, progressista i renovador, que treballe pel poble i per al poble. S’han d’oblidar velles disputes i asseure’s a negociar novament, amb la mirada posada en les veïnes i veïns de Cabanes, sense rancúnies i amb esperança de qui realment desitja canviar les coses. 
David Casanova

Twitter: @dbenlloch 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s